Eems carrier gestrand op strand

Gisteravond kwamen de lampen van dit schip recht op ons huis af en even later stond het schip stil. Gestrand op het strand hier voor Langeland Naturferie.

Wij dachten misschien engine problemen...

Na een tijdje ging het schip iets achteruit en naar dieper water. Het heeft de hele nacht  voor anker gelegen.

Citaat uit het nieuws" hollandsk fragtskib stødte på grund" www.tv2fyn.dk vertaling van nieuwsbericht is als volgt ; De stranding vond plaats om 21.36 uur en toen Fyns Police naar het schip kwam, bleek dat de kapitein dronken was.

Aanvankelijk was de kapitein erin geslaagd om het schip te bevrijden, maar hij kreeg vervolgens te horen dat hij op het anker moest liggen totdat uit onderzoek was gebleken of er een lek was opgetreden op het schip.

Tegelijkertijd mocht het echter niet aan boord van het schip blijven. In plaats daarvan kreeg hij een lift van de officieren naar het politiebureau in Odense, waar hij op vrijdagochtend in de zaak werd aangeklaagd.  Later die dag voer het schip Eems carrier [onder nederlandse vlag varend met Delfzijl als thuishaven] richting Nakskov aan de overkant op het eiland Lolland. Het schip is in beslag  genomen en er moet een fikse boete betaald  worden voordat het verder naar Letland mag varen daarom is het nu aangemeerd in Nakskov haven. Foto ´s genomen vanaf Langeland naturferie sødalsvej. Allemaal eigen beeldmateriaal.

Het overzicht ,  general cargo schip Eems carrier gestrand bij Illebølle, Langeland.

Twee screenshots ,een van dat de Eems carrier net is gestrand en een screenshot van dat het de kapitein was gelukt om los te komen en naar een iets diepere gedeelte te varen. Daar heeft hij voor anker gelegen de hele nacht en tot het middaguur, het in beslag name.

Download
Gestrande Eems carrier voor Langeland Naturferie, Illebølle Udfl.
VID-20190221-WA0005.mp4
MP4 video/audio bestand 1'013.4 KB

Reactie schrijven

Commentaren: 0